Càpsula Formativa | Feminisme per a homes: la violència i els homes 2020-21 (Online, 2a edició)

Perquè conèixer la teva violència és un pas ineludible per poder transcendir-la.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Objectiu: Entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres.

Adreçat a: Homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat.

Estructura: Una sessió de 4 hores

Horaris: Divendres de 15.30 a 19.30 h | Calendari: Divendres 4 de desembre 2020 | Modalitat: Online. |Idioma: el curs s’impartirà en català |Preu: 50 €

És necessari fer la inscripció per poder matricular-se i efectuar el pagament. Podeu llegir en aquest enllaç la normativa de matrícula. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció. 

Si necessites més informació, ens pots escriure a escolafil@filalagulla.org

Descripció

L’ús de la violència és la pedra angular del patriarcat, és allò que el manté, n’és el problema fonamental. Els homes cisgènere necessiten reflexionar i aprendre a identificar la seva violència masclista, perquè la violència masclista és problema dels homes.

Des de Fil a l’Agulla volem acompanyar aquest camí de reflexió i presa de consciència, perquè sabem que no és senzill i perquè sabem que és imprescindible per viure relacions lliures i igualitàries. I ho fem des de la doble identitat, facilitadora i feminista.

A la càpsula entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres.

La càpsula s’adreça a homes cisgènere que vulguin aprofundir en el reconeixement dels seus privilegis, la seva violència i vulguin assumir-ne la responsabilitat

Formadores

Anna Boix: Formadora, terapeuta i facilitadora de grups. Formada en treball de processos i llicenciada en biologia, he treballat en la prevenció amb joves i adolescents, i en l’impacte de la violència acompanyant dones a nivell terapèutic, individualment i en grup. També he acompanyat grups mixtes a perdre la por a parlar-ne i arremangar-se amb el tema.

Núria Danés: Formadora, terapeuta i facilitadora de grups. Diplomada en Treball de Processos i llicenciada en Sociologia. Tinc àmplia experiència en l’àmbit del desenvolupament social i comunitari. He treballat acompanyant a nivell individual a dones que han patit violència masclista i dono suport a equips de professionals que treballen en el procés de restauració de dones víctimes de violència masclista.

Continguts

  • La violència i el patriarcat
  • Tipus de violències masclistes i la seva detecció
  • Trencar el cicle de la violència: la presa de responsabilitat i la reparació
  • El posicionament dels homes davant la violència que exerceixen altres homes

Calendari

  • Divendres 4 de desembre de 15.30 a 19.30 h

Preu

El preu de la càpsula formativa és de 50 €.

Podeu consultar aquí la NORMATIVA DEL CURS.

És obligatori fer la inscripció i efectuar el pagament per matricular-se. Les places s’assignaran per ordre d’inscripció.