[26 d’abril] Dia de la visibilitat lèsbica - Fil a l'agulla

[26 d’abril] Dia de la visibilitat lèsbica

A Fil a l’agulla treballem perquè les persones i els grups puguin ser qui són i perquè la cooperativa en si aculli tota la diversitat d’opcions i preferències sexoafectives que som. Ens sentim part del dia d’avui, el dia per la visibilitat lèsbica.

Volem un món amb lesbianes lliures, segures, felices i amb una vida plena. On cadascuna puguem existir sense por i sense amagar-nos.

Volem un món on les històries i valies lesbianes es trobin als llibres, al cinema, als museus, a la política, la ciència, a tot arreu.

Volem un món on tampoc faci falta reivindicar-nos ni visibilitzar-nos perquè si no ho fem s’assumeixi que tothom és heterosexual i que no existim.

Volem un món on poder estimar a qui vulguem, i com vulguem, i on cap manera d’estimar, ni de relacionar-se sexoafectivament estigui perseguida o estigmatitzada.

Volem un món on paraules com bollera, “marimacho”, camionera; o expressions com “ets massa masculina” deixin de tenir connotacions negatives, insultants o feridores. I on ser femenina no s’interpreti com ser heterosexual. Les lesbianes no som un prototip, som persones diverses.

Des de Fil a l’agulla desitgem que un dia la feina que fem a les escoles, organitzacions, grups, comunitats per acabar amb la lesbofòbia deixi de ser necessària i parlem de lesbianes senzillament perquè ens ve de gust, perquè volem, per somiar, per crear, per riure, per gaudir.