Disponible el manual per a mestres “L’art d’aprendre a tractar-se bé”, de Sara Carro - Fil a l'agulla

Disponible el manual per a mestres “L’art d’aprendre a tractar-se bé”, de Sara Carro

Durant la “Jornada Benvinguda Diversitat” del passat 16 de novembre, la Sara Carro va presentar el seu manual “L’art d’aprendre a tractar-se bé” i ara, per fi, el podem posar a disposició de tothom qui ho necessiti.

Amb aquest manual la Sara vol apropar el Treball de Processos i la facilitació de grups al món educatiu. L’escrit recull algunes idees i exercicis que, combinats amb exemples, pretenen ser de suport per a mestres, professores i educadores en l’art de bregar amb les tensions quotidianes que es produeixen en els grups per convertir-les en oportunitats d’aprenentatge. Vol ser una eina que ajudi a promoure accions i actituds que contribueixin a una convivència sana. S’hi trobaran algunes claus per entendre les dinàmiques grupals i prevenir les dinàmiques d’exclusió i de discriminació.

“Una bona convivència no està exempta de conflictes, ni de moments dolorosos o incòmodes maneres, ni de falta de confiança o seguretat. És més, aprendre a conflictuar millor, ajudarà a accedir a la informació que necessitem per afrontar els diferents reptes. En aquest manual ens acostarem al conflicte i a l’actitud de benvinguda i curiositat que es necessita per donar cabuda a les dificultats, a la discrepància, al dolor, l’hostilitat i a totes les experiències vinculades amb l’emocional.”

Podràs descarregar el manual complet de forma gratuïta a través d’aquest enllaç [en castellà]: MANUAL_El arte de aprender a tratarse bien 

També posem a la teva disposició la gravació de la Jornada Benvinguda Diversitat per si no hi vas poder assistir: