Una història d’esforç col·lectiu per fer justícia i construir futur - Fil a l'agulla

Una història d’esforç col·lectiu per fer justícia i construir futur

A les interessades en matèries com la memòria històrica i la facilitació de traumes que ens ha deixat el passat col·lectiu, us recomanem el documental Long night’s journey into day, un relat de quatre històries de l’apartheid a Sud-àfrica vistes des dels ulls de la Comissió de la Veritat i la Reconciliació.
És un exemple absolutament commovedor de l’esforç d’una societat per rendir comptes amb el passat, fer justícia i, alhora, buscar la reconciliació i construir futur. Tot una font d’inspiració i aprenentatge per països com el nostre, que encara guardem els abusos del passat en tancats.
El documental fa plantejar-nos com de present tenim el passat, a la nostra vida personal i col·lectiva. Una pregunta que, atesa amb curiositat, ens pot permetre trencar límits en el pla individual i abordar tensions socials des de l’arrel. I és que, a vegades, resulta necessari caminar pel passat per seguir avançant de manera sostenible, tant en les nostres trajectòries personals com en les que recorrem com a societat.