L’art d’estar dins i fora. T’introdueixes a la facilitació de grups? - Fil a l'agulla

L’art d’estar dins i fora. T’introdueixes a la facilitació de grups?

T’interessa adquirir recursos per tenir l’habilitat d’apreciar i incloure les idees, actituds, sentiments i intuïcions diversos que hi ha al col·lectiu en què participes o al teu equip de treball?

Des de la perspectiva del treball de processos o psicologia orientada a processos, ens plantegem la facilitació com una eina per tal que els grups siguin més conscients de les seves pròpies dinàmiques amb l’objectiu de guanyar llibertat en decidir com volen ser. 
Partint del principi de democràcia profunda, d’acord amb el qual totes les mirades, experiències, emocions, intuïcions, somnis… que hi ha en un grup són necessaris i importants, la facilitació busca que les experiències i percepcions més marginades dins d’un grup siguin reconegudes, hi tinguin veu i interactuïn.

Per facilitar aquest camí, cal ser capaç de notar senyals subtils, romandre presents en situacions de tensió, ser capaces de facilitar conflictes relacionals i processos individuals i tenir la capacitat de treballar en una mateixa alhora que s’acompanya el grup.

Formadores/facilitadores:

Anna Espadalé Grabulosa, educadora social i psicòloga. Té formació i experiència en l’àmbit social i en la teràpia individual i grupal. Actualment, s’està formant en Treball de Processos  i té experiència facilitant grups i organitzacions. Té molt d’interès en acompanyar els grups per tal que siguin espais de més seguretat i confiança en què poder créixer. Impartirà el curs de Barcelona i Girona.

Mireia Parera Puigdomènech, llicenciada en Ciències Ambientals i formada en facilitació de grups, actualment està realitzant la formació de Treball de Processos. És formadora, educadora en diferents àmbits i facilitadora d’organitzacions. Gaudeix especialment de l’acompanyament a grups. Impartirà el curs de Barcelona.

Anna Pujol Villarroya, llicenciada en Ciències Ambientals, comença la carrera professional com a educadora ambiental i descobreix un nou repte en el camp de l’educació social. Aquesta passió, unida a la seva trajectòria en moviments socials, la duen a trobar la seva vocació: la facilitació aplicada a relacions grupals i personals. Actualment està estudiant Treball de Processos. Impartirà el curs de Girona.

Dates:

Barcelona

23 i 24 d’octubre, 6 i 7 de novembre i 20 i 21 de novembre de 2015

Girona

8 i 9 d’abril, 22 i 23 d’abril i 13 i 14 de maig de 2016

Horari:

El curs consta de 3 mòduls de 2 dies (divendres tarda i dissabte sencer) i un total de 36 hores.

Divendres de 16:00 a 20:00h

Dissabtes de 10:00 a 14:00 i de 15:30 a 19:30h

Lloc:

Barcelona

Escola de l’igop 

Girona

Centre cívic Santa Eugènia

Preu:

230 €  

Podeu consultar el programa del curs d’introducció a la facilitació de grups. L’art d’estar dins i fora!

Inscriu-t’hi des d’aquí mateix!

+ info: anna@filalagulla.org

A Girona, també organitzem un curs més breu per connectar amb la facilitació de grups!

Ens endinsarem en allò que fa sostenible la convivència col·lectiva i en el valor de la diversitat i, també, del conflicte que en ocasions implica. Ho farem des de la vivència personal fins a la visió més general i teòrica que relata aquesta experiència.
Dates: Els divendres 22 de gener, 5 i 19 de febrer i 4 de març
Horari: de 18 a 21h
Lloc: Centre cívic Pla de Palau
Preu: 60 euros
Programa: 
1a sessió: Com estic jo dins del grup? Introducció al treball de processos i al treball personal
2a sessió: Com em relaciono?
Relacions i comunicació
3a sessió: Quin rol tinc en els grups? Els rols. Participació i implicació
4a sessió: Crec que tinc poder en el meu grup? El rang i els privilegis