Passem del desig a l’acció! Eines de teatre de les oprimides, primer curs de l’Escola de TO de Barcelona - Fil a l'agulla

Passem del desig a l’acció! Eines de teatre de les oprimides, primer curs de l’Escola de TO de Barcelona

L’Escola de Teatre de les Oprimides de BCN obre les portes amb el projecte ‘Eines de teatre dels i les oprimides: del desig a l’acció’, el primer curs en què Fil a l’agulla, La Xixa Teatre i Nus Teatre i Acció Social unim les nostres trajectòries per oferir en comú un espai per assajar com transformar la realitat. 

El teatre de les oprimides ens convida a reflexionar sobre les opressions que ens envolten, des del cos i de manera creativa, per buscar col·lectivament accions que ens facin més lliures. És una eina poderosa per representar i fer visible la realitat, construïda sobre una estructura de desigualtats i violències, i veure què podem fer per canviar-la.

‘Eines de teatre dels i les oprimides: del desig a l’acció’ és una ocasió per a les persones que busquen un espai creatiu col·lectiu, tant si són activistes com si volen adquirir eines per sortir del discurs i passar a l’acció.

El curs també procurarà aprenentatges de valor a les persones que treballen, de manera formal o informal, en el món de l’educació, la cultura, el treball social o la divulgació i tenen ganes d’adquirir eines per aplicar-les al seu àmbit professional.

Tinguin experiència prèvia en tècniques de teatre de les oprimides o vulguin entrar-hi en contacte per primer cop, les persones que busquen un espai on compartir les idees i desenvolupar les seves capacitats creatives en grup, tenen en aquest projecte l’oportunitat de fer-ho i aprendre noves eines per a l’empoderament individual i col·lectiu.

CONTINGUTS DEL CURS 

Mòdul 1: Bases del teatre de les oprimides. Recursos i eines actorals.

Mòdul 2: El teatre fòrum com a eina política i d’intervenció educativa i social.

Mòdul 3: Arco Iris del deseo / Estètica de l’Oprimit / Teatre Invisible  

DETALLS DEL CURS

Dates: Inici el 18 de gener i finalització el 20 de juny

Horari: Dilluns de 19 a 22h

Lloc: La virgueria (C/Grases 21-23, Barcelona)

Matrícula:  Si pagues abans del 15 de desembre són 130 euros; si pagués després, 170 euros                    

1r mòdul (7 sessions): 130 euros                  

2n mòdul (7 sessions): 130 euros                  

3r mòdul (7 sessions): 130 euros

Preu total del curs: 520 euros si t’inscrius abans del 15 de desembre; a partir del 15 de desembre, 560 euros

La inscripció és per a tot el curs i hi ha l’opció de pagar-lo de manera fraccionada.

Normativa de pagament del curs

+info: lidia@filalagulla.org