Et falten motius per conèixer el teu king? - Fil a l'agulla

Et falten motius per conèixer el teu king?

Què et semblaria participar en un espai per qüestionar les fronteres del gènere en pròpia pell i conèixer una part de tu mateixa que, segurament, no coneixes tant; una part que pot dur-te aprenentatges per guanyar llibertat en decidir quines peces conformen la teva identitat, més enllà que siguin socialment considerades masculines o femenines?

Tot això és el que ens aporta la pràctica Drag King, una experiència amb potencial transformador que Fil a l’agulla fa temps que apostem per estendre.

La presa de consciència que motiven els tallers de performance de la masculinitat davant les constriccions del sistema sexe-gènere binari (l’ordre que construeix homes i dones com a éssers amb atributs, valors i funcions oposats de manera que la dona-feminitat queda subordinada a l’home-masculinitat) és un primer pas per decidir, amb més llibertat, com volem viure.

La performance Drag King és una experiència corporal que remou els territoris de la masculinitat i la feminitat i que, en el procés de construir una altra identitat i expressió del gènere, permet experimentar noves possibilitats a les persones, descobrir nous significats del gènere en una mateixa i catalitzar respostes per a la quotidianitat.

Performar una masculinitat i trepitjar l’espai públic de manera que siguem llegides com a homes és transgredir el que ens han dit que hem de ser i connectar amb una part de nosaltres mateixes que deixem soterrada en el dia a dia com a dones.

Els tallers Drag King suposen espais d’empoderament. Ens permeten  mirar-nos amb curiositat i ampliar la nostra identitat, relacionar-nos amb l’espai públic des d’una posició de poder que l’estructura patriarcal ens veta pel fet de ser construïdes com a dones i descobrir que podem incorporar alguna que altra capacitat pròpia que, tanmateix, com a persones socialitzades en femení, restringim o desconeixem.

Et falten motius per conèixer el teu king?

Organitzem un taller Drag King gratuït els dies 25, 26 i 27 de novembre, al PIAD de Sant Martí, a Barcelona.

Horari: de 17h a 20h

Lloc: Centre cultural la  Farinera del Clot 

taller de performance de la masculinitat