Programa líders empoderats/des: eines per exercir lideratges sostenibles i democràtics - Fil a l'agulla

Programa líders empoderats/des: eines per exercir lideratges sostenibles i democràtics

En l’exercici del lideratge, l’ús que fem del nostre poder és fonamental. Un mal ús fa mal a les persones del nostre entorn i desmotiva els equips i col•lectius. Necessitem noves maneres d’enfocar el poder, més creatives, eficients, democràtiques i, en definitiva, sostenibles; lideratges que parteixin de fonts de poder personals i tinguin la capacitat de transformar la realitat i fer realitat projectes i visions amb les persones del nostre equip, no a costa seva.

El programa líders empoderats/des parteix de la base que el procés de desenvolupament de la cultura de les organitzacions i les empreses, així com les seves relacions internes, estan fortament influenciades per les persones que les lideren. Per tant, el seu treball de presa de consciència i empoderament és imprescindible per facilitar la transformació i millora de les organitzacions i empreses que lideren.

El programa ha estat creat per Grundkraft, una organització especialitzada en el desenvolupament de programes de formació per empoderar les persones i potenciar-ne les competències en diferents contexts socials, com escoles i organitzacions.

Objectius del programa: 

– Reconèixer i apreciar la teva singularitat com a líder

– Fer que la connexió entre la teva personalitat, la teva visió personal i la teva motivació de fons en el rol de lideratge sigui més transparent, accessible i útil

– Diferenciar i fluir entre les persones i els rols que ocupin, i fer servir aquesta fluïdesa per desenvolupar una posició clara i una visió per a la teva organització o empresa.

– Tindràs eines per bregar amb els reptes interpersonals i la gestió del personal

A qui va dirigit?

A persones que lideren projectes, organitzacions o empreses. També, a interessades en el lideratge i el seu desenvolupament i persones que treballen en el procés d’empoderament de líders i en el camp del desenvolupament organitzacional.

Format: 

El programa Líders empoderats/des ofereix dues possibilitats: rebre la formació o, a més de rebre-la, convertir-te en formador/a del programa.

El programa consistirà en 5 sessions  i diverses hores de dedicació a casa amb el suport del manual que es lliurarà a l’inici del curs. Les persones participants han d’estar disposades a assistir a les sessions, així com a completar el procés d’aprenentatge entre sessió i sessió.

I si vull ser formador o formadora?

A part de cursar la formació, hauràs d’assistir a unes jornades d’integració i entrar a formar part de l’eixam Grundkraft, que implica pagar una quota anual i assistir a una trobada anual. Més endavant, et donarem tota la informació detallada.

Contingut:

El posicionament: Començarem treballant per guanyar comprensió i coneixement sobre qui som, amb l’objectiu de posicionar-nos de forma autèntica en el nostre lideratge. Concretament, treballarem amb les idees de la direcció bàsica i la visió personal. Aquest autoconeixement és la base per un lideratge sostenible i eficaç.

Eines per a la comunicació i la millora de les relacions: Introduirem i explicarem conceptes de gran utilitat per promoure una comunicació eficaç i honesta, com ara la perspectiva del camp, els efectes del rang, les jerarquies i els privilegis, la comunicació intencionada i la comunicació no intencionada.

Treball amb una mateixa: Un aspecte fonamental que millorarà la nostra capacitat de bregar amb reptes quan estem en posicions de lideratge és la nostra actitud interna davant de les diverses situacions que ens anem trobant. Facilitarem algunes eines per millorar la nostra consciència sobre les reaccions que tenim, així com per cultivar una actitud de benvinguda davant les dificultats.

Metodologia: El curs consistirà en exposicions teòriques i exercicis pràctics. En cada sessió, es donarà feina per fer abans de la següent sessió.

Facilitadora de la formació: Neus Andreu Monsech

Sóc llicenciada en dret i formada en resolució de conflictes. Facilitadora i terapeuta. Des de fa 10 anys facilito, acompanyo i assessoro organitzacions i grups que es troben en dificultats o en moments clau del seu desenvolupament. Des de fa molts més anys, no se dir ni quants, lidero grups, projectes i iniciatives. Forma part de la meva natura, és per això que el lideratge és un tema que m’apassiona i sóc molt conscient de la importància de cultivar les habilitats necessàries per poder-lo exercir de forma sostenible, tant per una mateixa com per les altres.

Facilitadores de la formació de formadores: 

Lukas

Lukas Hohler. Diplomat en Psicologia Orientada a Processos i Màster en Resolució de Conflictes. Ha estudiat Treball de Processos a Portland (USA) i a Zurich (Suïssa). És membre de l’IAPOP (International Association of Process Work) i professor de l’Institut de Treball de Processos de Zurich.  A més d’ensenyar Treball de Processos i treballar com a coach i supervisor, és el fundador  Grundkraft, des d’on ha desenvolupat programes d’empoderament per escoles, joves i líders d’organitzacions que s’han implementat a Europa i Àfrica.

www.changefacilitation.ch     www.grundkraft.net  

Alexandra

Alexandra Vassiliou. Psicoterapeuta, facilitadora en resolució de conflictes i formadora de persones adultes. Viu a Grècia i treballa en projectes locals i internacionals. És diplomada en treball de processos per l’Institut de Treball de Processos d’Oregon i doctora en psicologia social per l’Union Institute d’Ohio. Ha realitzat formacions en resolució de conflictes i cohesió d’equips (team building) per escoles, organitzacions i equips de treball d’ONG’s. També ha desenvolupat, en col·laboració amb Lukas Hohler, el programa grec de Leaders Empowered.

www.processworkhub.gr  

Dates:

Sessió 1: 19 de gener de 10:00 a 14:00

Sessió 2: 23 de febrer de 10:00 a 17:00, amb una hora de descans al mig

Sessió 3: 19 de abril de 10:00 a 17:00, amb una hora de descans al mig

Sessió 4: 17 de maig de 10:00 a 14:00

Sessió d’integració: 14 de juny de 16:00 a 20:00 (i sopar de tancament si ens animem!)

Lloc:  A la ciutat de Barcelona (a confirmar en funció del nombre de participants)

Preu: El programa disposa de dues tarifes pensades per fer compatible la sostenibilitat del programa i la seva accessibilitat.

La tarifa A va dirigida a persones que treballen en el món no lucratiu o que es troben en període formatiu i sense feina. La tarifa B va dirigida a  persones que treballen en el món de l’empresa i/o que es poden permetre el pagament.

Tarifa A: Per la formació: 300 euros Per la formació + formació de formadores + sessió individual: 565 Euros

Tarifa B: Per la formació: 450 euros Per la formació + formació de formadores + sessió individual = 850 Euros

Termini d’inscripcions: 18 de gener (últimes places!)

Omple la fitxa d’inscripció!

+ info: 

Entrevista a la facilitadora Neus Andreu: “Un lideratge autoritari és resultat d’una falta de connexió amb el propi poder personal”

neus@filalagulla.org, info@filalagulla.org