Gràcies, adolescents - Fil a l'agulla

Gràcies, adolescents

Hi ha persones en aquesta ciutat que malgrat els horaris, les presses, la planificació, viuen al dia. Endollen el mòbil a la paret i ballen bachata quasi a les fosques. Gaudeixen el moment i planifiquen dia a dia. I somien en treballar en un vaixell i donar la volta al món.

Hi ha persones que malgrat rarament se’ls pregunta com estan, senten intensament, es fan preguntes, em fan preguntes, busquen respostes, diuen: necessito moure el cos, necessito amics, a la meva profe li fan bullying, estic sol, necessito ajuda.

Aquestes persones són les adolescents. Les que comencen a ser joves. Que important escoltar-los! Avui, a l’Espai Jove Garcilaso, he reconnectat amb elles i m’he recordat de perquè és important estar al seu costat una estona… de com m’agrada estar al seu costat!

Ahir, a la plaça del meu poble, gaudia que fossin allà, “perdent el temps”! Al·leluia! Algú em recorda que és possible, que cada tarda és important! Així que us vull donar les gràcies per fer-me ballar bachata avui, per reconnectar-me amb la importància d’empoderar el professorat i d’aturar el bullying. I tantes coses més. Gràcies per donar sentit a la meva feina i a l’àrea d’educació.

Joana Bou