TALLER “A MAN FOR A DAY” AMB DIANE TORR - Fil a l'agulla

TALLER “A MAN FOR A DAY” AMB DIANE TORR

Si tens curiositat per comprendre com els homes “s’escapen” de comportaments que, en el cas de les dones, poden ser considerats socialment no acceptables o indesitjables, el taller “A man for a day” et proposa dirigir la mirada cap a una mateixa i cap a la pròpia presència a l’espai públic, a partir d’exercicis escènics que et permetran una transformació de la feminitat a la masculinitat.

La performance Drag King és una experiència corporal que remou els territoris de la masculinitat i la feminitat i que, en el procés de construir una altra identitat i expressió del gènere, permet experimentar noves possibilitats a les persones, descobrir nous significats del gènere en una mateixa i catalitzar respostes per a la quotidianitat. Diane Torr és la pionera i principal referent d’aquest exercici.

L’artista de la performance va iniciar l’any 1990 els primers tallers Drag King, a Nova York. Des de llavors, ha recorregut amb ells bona part d’Europa, Nord Amèrica i Àsia. Una de les properes parades serà a Barcelona. Els tallers estan organitzats per Fil a l’agulla i l’Alba Barbé que és membre de GRECS, Grup de Recerca sobre Exclusió i Controls Socials de la Universitat de Barcelona i, dins d’aquest grup,  cocordinadora de la  línia d’Investigació en Gèneres, Cossos i Sexualitats.

L’Alba porta des de l’inici col·laborant amb nosaltres i en la creació dels tallers drag king així com molt temps investigant aquesta pràctica de performativitat. Us deixem alguns dels seus articles per si teniu curiositat: Identitat i Peformance i Ésser al llindar. La performance drag king: un indret en pugna per establir nous i diferents ordres sociosexuals.

Aquí pots veure un tràiler del Taller “A Man for a Day” 

TALLER ANUL·LAT

Lloc: Barcelona (pendent de determinar)

Preu: 200 Euros des del 31 de juliol fins el 15 de setembre 225 Euros del 15 al 20 de setembre

Dates: Es faran dues edicions del taller: Taller 1: 30 i 31 d’octubre Taller 2: 3 i 4 de novembre Per assegurar el bon funcionament de les sessions, les places són molt limitades, 12 participants a cada edició.

Horaris: De 9:00 del matí a 19:00 de la tarda (amb pauses i espai per dinar)

Inscripcions: Omple aquesta fitxa d’inscripció

+ info: sara@filalagulla.org