Nou projecte: Joves i Autoritat - Fil a l'agulla

Nou projecte: Joves i Autoritat

Busquem professorat de secundària amb ganes de participar en un projecte innovador de diàleg i facilitació de conflictes entre els joves i les seves figures d’autoritat.

El projecte My City Real World, dissenyat per la Fundació Open Society per millorar les relacions entre els joves i la policia en barris de Londres i de Gouda (Holanda) arriba a Barcelona, impulsat per la Direcció de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament.

El projecte s’adapta a Barcelona ampliant el concepte de figura d’autoritat en incloure el professorat en els tallers i ampliant els conflictes a treballar molt més enllà de les identificacions que fa la policia per motius ètnics, que eren el focus del projecte original. A Barcelona doncs, hi participaran membres de la guàrdia urbana i professorat de secundària de dos districtes: Horta-Guinardó i Sants Montjuïc.

 Si ets professor/a de secundària de Barcelona ciutat i t’interessa inscriu-te ja a la web de l’xtec del 8 al 18 de gener de 2015.
 
Objectius:

– Acompanyar en el procés de reflexió sobre la capacitat d’incidir, les responsabilitats i actituds a l’hora d’exercir el poder del professorat. L’exercici de l’autoritat.
– Transmetre conceptes clau des de la perspectiva de la Psicologia Orientada a Processos com són els rols, el camp grupal, i les dinàmiques de poder, per ajudar a aquesta reflexió.
– Vivenciar nous models per exercir l’autoritat de forma responsable i apoderada.
– Compartir aquestes reflexions i aprenentatges amb els joves participants per una banda, i amb els membres de la guàrdia urbana participants, per altra
– Transmetre una metodologia de treball basada en el diàleg facilitat de totes les parts, tècniques teatrals i jocs en grup.

Dates: 5/2/2015 – 30/6/2015 de 18:00h a 20:00h

Escriu-nos per poder-te informar amb detall dels horaris, llocs i dates de les trobades.

Lloc: Pots escollir el districte on vols participar. El curs compta amb un reconeixement de 20 hores.

Més informació: Convocatòria per al professorat  o joana@filalagulla.org