TALLER DE JOVES MEDIADORS/ES CULTURALS - Fil a l'agulla

TALLER DE JOVES MEDIADORS/ES CULTURALS

Durant el juliol de 2014, una vintena de joves residents a Catalunya i procedents de diverses parts del món, van participar al Casal Intercultural d’estiu de l’Espai Jove Garcilaso. L’objectiu del casal i del Taller de joves mediadors/es culturals era proporcionar una experiència de convivència i diàleg entre diferents cultures, religions, vivències i maneres de pensar al grup de joves participants i estimular la seva implicació com a mediadors/es culturals en el seu entorn.

Durant el casal vam acollir i acompanyar els i les joves en la seva recerca d’una nova identitat cultural, feta de les arrels familiars i alhora de les experiències pròpies, viscudes amb altres joves, i dels valors de la seva societat d’acollida que és Barcelona. El nostre objectiu és que algun dia ben proper, aquests joves puguin acompanyar a altres joves en aquest camí. En aquest vídeo hi trobaràs un recull de l’experiència:

Durant aquest trimestre hem seguit treballant amb el grup de joves per tal que vagin adquirint eines de facilitació i mediació i que les puguin aplicar amb altres joves. I ho hem fet de forma lúdica i partint molt de l’acompanyament de cada jove en el seu procés d’apoderament i construcció d’una identitat culturalment complexa. 

Aquí teniu un dels resultats del taller de mediació intercultural realitzat aquest trimestre. És la seva contribució a crear una cultura més lliure de prejudicis per motius culturals, d’ètnia o raça. Tenim un grup consolidat de nou joves, i en necessitem més!

 

 

Quan i on?

Els dilluns setmanals de 18-20h 

Espai Jove Garcilaso (Metro Sagrera, Barcelona)

Com?

Durant tot el curs farem activitats de teatre, música, vídeo i coneixerem projectes i persones que treballen contra el racisme i la intolerància a la ciutat de Barcelona. També farem formació antirumors.

Destinataris: Joves de 15-18 anys, estrangers i autòctons. El requisit principal és que dominin la llengua catalana i/o castellana d’una forma mitjanament fluïda, i tinguis interès en la mediació cultural en el teu entorn immediat.

+ info i inscripcions:  joana@filalagulla.org