TORNA L’ESTARTER: EMPRENEDORIA COL·LECTIVA

Després de l’èxit de la primera edició ja està preparat l’Estàrter 2015! Fil a l’agulla seguirem participant, un cop més, en aquesta segona edició al capdavant de l’esfera invisible! Ens fa molta il·lusió seguir contribuint en aquest espai que dóna suport a fer realitat projectes, somnis….

Si estàs dins d’alguna emprenedoria, iniciativa o projecte col · lectiu i creus que necessites més eines, idees, suports…per seguir desenvolupant.

Si estàs donant voltes o començant un projecte i vols una empenta, una excusa per posar-t’hi, una xarxa en la qual recolzar-te …

Si no tens un pla però t’agradaria, en algun moment, fer un projecte col · lectiu i vols anar acumulant força, idees, inspiració, eines …

Ja sigui per guanyar-te la vida, o per transformar el nostre context, o per experimentar amb altres possibilitats … o per tot alhora, l’Estàrter et pot interessar !!

Una proposta on posem en valor el bagatge, les pràctiques i l’experiència d’espais universitaris, moviments socials i associatius, L’entorn cooperativista i l’economia solidària. En la barreja hi ha la força!

En aquesta edició hem fet alguns canvis però a grans trets l’essència de la proposta és la mateixa. Pots conèixer els detalls a la webComencem després de Nadal però obrim ja la inscripció!!!

Aquesta vegada ens hem permès fer un vídeo amb testimonis de participants de la primera edició.

I en la  web podràs trobar més vídeos explicatius de cada apartat de l’Estàrter.

Segueix el projecte a #estarter

A més:

Propostes per aquest desembre que poden ser del vostre interès:

Estàrter al centre – 3 desembre 2014 | 18h.

Saps que hem prorrogat les inscripcions a preu reduït per al projecte estàrter fins el 15 de desembre?? Doncs sííí!! I us convidem a la sessió informativa que tindrà lloc el proper dimecres 3 de desembre al cor de Barcelona, al carrer Casp, 43 – Local de Labcoop, Cric i Hobest, entitats co-organitzadores del projecte.

Serà a les 18h. L’Acte és obert, no cal inscripció prèvia.

Mondragon i el Tinter a estArter – 12 desembre 2014 | 17.40h.

I mentre esperem l’inici, al gener, de la segona edició de l’estàrter no ens estem de braços plegats! Tenim un parell de propostes pel dia 12 de desembre per escalfar motors i perquè entenguis millor la filosofia estàrter…

Cooperativa el Tinter – 17:40h Carrer la plana 10, Barcelona

Visitarem El Tinter (www.eltinter.com), una Societat Laboral del barri d’Horta dedicada a les arts gràfiques que treballa sota criteris d’ecoedició, és a dir, minimitzant el impacte ambiental de la seva activitat productiva. Allà, l’Àngel Panyella, soci fundador d’El Tinter i en Jordi Panyella, soci d’El Tinter i de Pol·len edicions (www.pol-len.cat), una cooperativa editorial nascuda com a marca d’El Tinter i que ara ja s’ha constituït com a cooperativa independent, tot i que segueix practicant l’ecoedició.

A més, Pol·len edicions gestiona l’espai Contrabandos que és una exemple d’innovació en formes col·laboratives d’aliar diferents empreses (en aquest cas al sector editorial).

Ho farem a les 17:40h a la seva seu, al Carrer la Plana 10, (Barcelona). Si ho prefereixes pots venir a la sortida del Metro Horta (L5) a les 17:30h.

Universitat de Mondragon – 18:30h Escola de l’IGOP

Després de la visita al Tinter, anirem caminant cap l’Escola de l’IGOP (està a uns 15 minuts a peu). Allà comptarem amb la visita de tres estudiants de la Universitat Mondragon (referent en formació universitària del Cooperativisme Basc) que ens explicaran la seva experiència en els 3 anys que porten fent formació en lideratge i emprenedoria.

Amb tots ells (Tinter i Mondragon) tindrem un debat /conversa al voltant de dos temes que clau per a qualsevol projecte:

· Com travessar els moments difícils als projectes? quan saps si has de tirar la tovallola?

· Com plantejar-nos la dimensió transformadora dels nostres projectes?

Després del debat, cap a les 21h, anirem a sopar al 3Voltes Rebel (Casal Popular de Nou Barris). Si us animeu, entreu al següent enllaç on podeu escollir el vostre menú: http://doodle.com/zxcm8b7uhyvhzuvk (preu menú per persona: 12 eur).

Esperem que aquestes propostes t’engresquin i t’apuntis. Només cal que vinguis directament el 3 de desembre al carrer Casp, 43 i el dia 12 de desembre a les 17:40h al Carrer la Plana 10, (Barcelona) i/o a les 18.30h a l’Escola de l’IGOP. No cal inscripció prèvia.

Trobaràs tota la informació sobre aquestes activitats i sobre el projecte al nostre web: http://estarter.cat/