NOU PROJECTE: PRÒPOLIS

Hem començat un projecte nou que ens motiva molt a l’Espai Jove Garcilaso de Sant Andreu. És un projecte de l’Ajuntament de Barcelona que es diu Pròpolis (dins del macroprojecte Intercanviador Jove) i que pretén:

 • Proporcionar als adolescents i joves un espai que afavoreixi la construcció personal i social dels joves, que faciliti una xarxa social de relacions basades en el respecte i la igualtat.
 • Promoure activitats on es fomenti l’autoestima, la superació personal, la capacitat d’escolta i de diàleg, la presa de consciència i la capacitat de gestionar els conflictes de forma constructiva.
 • Utilitzar metodologies que convidin a la participació, la implicació i l’esperit crític dels i les joves
 • Proporcionar formació i eines a l’equip de professionals que treballen amb joves, per acollir i acompanyar els processos personals i grupals, i enfortir l’equip.

Concretament, estem portant a terme aquests serveis i activitats:

– Servei d’atenció individual confidencial per a joves “Aquí t’escoltem!”

Estàs fet un embolic o desanimat? Et preguntes si el que et passa és normal? Necessites un canvi però no saps per on començar?

De forma totalment confidencial, reflexionarem conjuntament i et donarem suport per fer front al que et preocupa; ja sigui família, parella, amics, sexualitat, drogues, orientació sexual, confusió, ansietat, tristesa, dificultats amb l’alimentació…

No ho dubtis més, sigui el que sigui que et treu el son, contacta’ns a: aqui.tescoltem@gmail.com o al facebook (facebook.com/aqui.tescoltem). Pots fer-nos la teva consulta per correu o demanar- nos una hora i parlar-ne cara a cara!!!

Obert a totes les edats.  Ho porten: La Neus i l’Anna

– Tallers:

 • Traficants d’històries

Vols conèixer i inventar històries per poder-les explicar en veu alta, tal com feien els nostres avantpassats? T’atrauen les llegendes de diferents parts del món?Vols perdre la por de parlar en públic?

Apunta’t al nostre taller i et convertiràs en un autèntic@ traficant d’històries!

Divendres de 18 a 19’30h el  5, 12, 19 i 26 d’abril. Ho porten la Sara i la Joana

 • Canviem els rols?

Aquest és un taller per transvestir-se i teatralitzar la masculinitat i la feminitat, experimentar amb els rols de gènere, i amb la nostra identitat, i per preguntar- nos què vol dir ser un home i què vol dir ser una dona…T’atreveixes a provar-ho?

Divendres de 17 a 20 h el 3, 10 17 i 24 de maig. A partir de 16 anys. Ho porten: la Sara i la Joana.

 • És la teva nit!

Si creus que ja ho saps tot sobre la nit, aquest és el teu espai. Si tens ganes de saber més coses, però mai no les preguntes, aquest també és el teu espai. Si ets un animal nocturn, però ho portes en secret, aquest és el teu refugi.

Els dijous, un cop al mes, fem tertútlia oberta a temes com lligar, sexualitat, gelosia o conflictes de parella a través de dilemes, debats i curtmetratges. No faltis a la cita!

Els Dijous de 19 a 21h. Les properes seran: 18 d’abril: “Sedueixes o et sedueixen?”/16 de maig: “Problemes de parella”/13 de juny: “La fidelitat és un mite?”. Ho porten: la Joana i la Lídia

– Grups trimestrals:

 • Taller d’autodefensa personal

Tens ganes de conèixer tècniques d’arts marcials? Vols conèixer els límits i potencialitats del teu cos? Vols tenir més autocontrol?

A través de diferents tècniques corporals i de lluita experimentarem el poder del nostre cos i la nostra ment que ens permeten enfrontar millor la vida. No cal experiència prèvia.

Els dilluns de 18 a 20 h. Del 8 d’abril al 10 de juny. Nois i noies a partir de 14 anys. Ho porta el Roger i la Joana.

 • Aprèn a decidir

A través del rol playing, treball de processos, i teatre de l’oprimint…treballarem les teves capacitats de lideratge, iniciativa, comunicació i adquiriràs algunes eines per confiar més en tu mateix/a.

Els dijous de 17.30 a 19, de l’11 d’abril al 13 de maig. Ho porta la Neus amb el suport de la Joana.

 • Art en grans dimensions

T’agradaria construir un gegant? Has somiat mai amb fer una instal·lació al carrer i que tothom s’hi pugui passejar? Com seria poder intervenir en un paisatge que no t’agrada?

Experimenta amb el poder que tenen les obres de format gegant i amb la màgia de crear en grup!

Els dijous de 18 a 20 h, els dies 4,11,18 i 25 d’abril i 9 de maig. Ho porta Creart i Fil a l’agulla.

+ info:

Anirem informant de cada activitat amb més detall. De moment, trobaràs més informació del servei i de totes les activitats a:

http://www.facebook.com/intercanviador.espaijovegarcilaso

 http://www.facebook.com/aqui.tescoltem

Web de l’Espai Jove GarcilasoHemos empezado un proyecto nuevo que nos motiva mucho en el Espacio Joven Garcilaso de Sant Andreu. Es un proyecto del Ayuntamiento de Barcelona que se llama Propólis y que tiene estos objetivos:

 • Proporcionar a los adolescentes y jóvenes un espacio que favorezca la construcción personal y social de los jóvenes, que facilite una red social de relaciones basadas en el respeto y la igualdad.
 • Promover actividades donde se fomente la autoestima, la superación personal, la capacidad de escucha y de diálogo, la toma de conciencia y la capacidad de gestionar los conflictos de forma constructiva.
 • Utilizar metodologías que inviten a la participación, la implicación y el espíritu crítico de los jóvenes
 • Proporcionar formación y herramientas al equipo de profesionales que trabajan con jóvenes, para acoger y acompañar los procesos personales y grupales y fortalecer el equipo.

Concretamente, estamos llevando a cabo estos servicios y actividades:

– Servicio de atención individual confidencial para jóvenes “Aquí te escuchamos!”

Estás hecho un lío o desanimado? Te preguntas si lo que te pasa es normal? Necesitas un cambio pero no sabes por dónde empezar?

De forma totalmente confidencial, reflexionaremos conjuntamente y te apoyaremos para hacer frente a lo que te preocupa; ya sea familia, pareja, amigos, sexualidad, drogas, orientación sexual, confusión, ansiedad, tristeza, dificultades con la alimentación …

No lo dudes más, sea lo que sea que te quita el sueño, contáctanos a: aqui.tescoltem@gmail.com o al facebook (facebook.com / aqui.tescoltem). Puedes hacernos tu consulta por correo o pedirnos una hora y hablar cara a cara!

Abierto a todas las edades. Lo llevan: Neus y Anna

– Talleres:

 • Traficantes de historias

¿Quieres conocer e inventar historias para poder contar en voz alta, tal como hacían nuestros antepasados? Atraen las leyendas de diferentes partes del mundo? Quieres perder el miedo a hablar en público? Apúntate a nuestro taller y te convertirás en un auténtico @ traficante de historias!

Viernes de 18 a 19’30h el 5, 12, 19 y 26 de abril. Lo llevan Sara y Joana

 • Cambiamos los roles?

Este es un taller para travestirse y teatralizar la masculinidad y la feminidad, experimentar con los roles de género, y con nuestra identidad, y preguntarnos qué significa ser un hombre y qué significa ser una mujer … te atreves a probarlo?

Viernes de 17 a 20 h el 3, 10 17 y 24 de mayo. A partir de 16 años. Lo llevan: Sara y Juan

 • Es tu noche!

Si crees que ya lo sabes todo sobre la noche, este es tu espacio. Si tienes ganas de saber más, pero nunca lo preguntas, éste también es tu espacio. Si eres un animal nocturno, pero lo llevas en secreto, este es tu refugio. Los jueves, una vez al mes, hacemos tertúlia abierta a temas como ligar, sexualidad, celos o conflictos de pareja a través de dilemas, debates y cortometrajes. No faltes a la cita!

Los Jueves de 19 a 21h. Las próximas serán: 18 de abril: “seducir o te seducen?” / 16 de mayo: “Problemas de pareja” / 13 de junio: “La fidelidad es un mito?”. Lo llevan: Joana y Lidia

– Grupos trimestrales:

 • Taller de autodefensa personal

Tienes ganas de conocer técnicas de artes marciales? ¿Quieres conocer los límites y potencialidades de tu cuerpo? ¿Quieres tener más autocontrol? A través de diferentes técnicas corporales y de lucha experimentaremos el poder de nuestro cuerpo y nuestra mente que nos permiten enfrentar mejor la vida. No hace falta experiencia previa.

Los lunes de 18 a 20 h. Del 8 de abril al 10 de junio. Chicos y chicas a partir de 14 años. Lo llevan Roger y Joana

 • Aprende a decidir

A través del rol playing, trabajo de procesos, y teatro de la oprimiendo … trabajaremos tus capacidades de liderazgo, iniciativa, comunicación y adquirirás algunas herramientas para confiar más en ti mismo / a.

Los jueves de 17.30 a 19, del 11 de abril al 13 de mayo. Lo lleva Neus con el apoyo de Joana.

 • Arte en grandes dimensiones

Te gustaría construir un gigante? Has soñado nunca con hacer una instalación en la calle y que todo el mundo se pueda pasear? Como sería poder intervenir en un paisaje que no te gusta? Experimenta con el poder que tienen las obras de formato gigante y con la magia de crear en grupo!

Los jueves de 18 a 20 h, los días 4,11,18 y 25 de abril y 9 de mayo. Lo lleva Creart y Fil a l’agulla.

Iremos informando de cada actividad con más detalle. De momento, encontrarás más información del servicio y de todas las actividades en:

– Http://www.facebook.com/intercanviador.espaijovegarcilaso

– Http://www.facebook.com/aqui.tescoltem

Web del Espacio Joven Garcilaso