Xerrades a la FESC 2018: sobirania relacional i experiències cooperatives

Enguany tenim doble ració de xerrades a la FESC 2018. Hem organitzat un espai obert de conversa per parlar col·lectivament sobre la sobirania relacional i com construïm unes relacions humanes sostenibles, duradores, més igualitàries i riques. A més, la Trama SCCL ens ha convidat a participar en una taula rodona per compartir aprenentatges des del cooperativisme. Ens veiem i xerrem plegades el dissabte 27 d’octubre a la Fabra i Coats.

Ens il·lusiona especialment l’espai de debat que hem organitzat pel migdia del dissabte 27 d’octubre a la VII Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC). De les 12:30 a les 14 hores estarem a l’espai Pep Manté per conversar sobre la sobirania relacional. Proposem un espai on compartir i reflexionar plegades sobre la sobirania en el camp de les relacions humanes. Com podem construir relacions i grups capaços d’atendre a les situacions, a vegades molt subtils, de discriminació i ús inconscient i abusiu del poder? Com establir cultures i formes de relacionar-nos que siguin alternatives i sobiranes del model imperant, no només en discurs i ideologia, sinó també en la pràctica quotidiana i el moment a moment?

Des de Fil a l’agulla fa gairebé deu anys que promovem reflexions i potencials respostes a aquestes preguntes, començant per nosaltres mateixes -dins de la cooperativa, a la nostra vida privada, i als diferents espais on treballem. Volem explicar-vos la nostra experiència i enfocament, així com tenir l’oportunitat d’escoltar-ne d’altres, compartir i contrastar i enriquir-nos juntes. Facilitarem i acompanyarem l’espai per tal que hi hagi intervencions variades.

xerrades

D’altra banda, a la tarda ens tornarem a veure en un espai de debat. Tenim moltes ganes de participar en la taula rodona que han organitzat les companyes de La Trama SCCL. En aquesta trobada, que serà de les 18 a les 20 hores del dissabte 28 a l’espai Regina de Lamo, l’objectiu és compartir i debatre sobre com socialitzem els aprenentatges que adquirim en el curs de la nostra activitat cooperativista. Dins del nostre projecte o quan treballem amb d’altres, quan fem intervencions, etc. anem guanyant experiències i coneixements de tota mena. Després, què en fem d’aquesta informació vivencial o dels aprenentatges adquirits? Com els podem socialitzar i compartir perquè arribin més enllà de l’àmbit de la nostra feina quotidiana?

Com cada any, la fira serà al recinte de la Fabra i Coats, al carrer de Sant Adrià 20, al barri de Sant Andreu de Barcelona. Per tota la informació, podeu consultar el web de la FESC i en particular, el seu programa d’activitats. Ens veiem a la FESC!