Xerrada “Grups, equips i organitzacions vives”

El pròxim dijous 25 d’abril organitzem una xerrada titulada “Grups, equips i organitzacions vives. Processos i estructures emergents”. La conversa la iniciarà en José Luis Escorihuela, ‘Ulises’, que és consultor, formador i facilitador de grups. És una activitat impulsada des del curs triennal de facilitació de grups: aquesta formació especialitzada de tres anys és un projecte que hem iniciat enguany Fil a l’agulla i el Instituto de Trabajo de Procesos

Aquest 2019 hem iniciat una aventura engrescadora en la nostra Escola de Formació. Al gener vam començar les classes del curs de tres anys especialitzat en facilitació de grups. És una formació que ofereix un coneixement profund i complet de la facilitació orientada al Treball de Processos, també anomenada Worldwork. Està focalitzada en la pràctica i en el contacte amb la realitat actual per tal de fer més senzilla l’aplicació de tot allò que anem aprenent.

Per poder tenir aquest contacte amb l’actualitat, vam pensar que quelcom important era poder compartir l’accés a coneixements interessants per l’alumnat del curs triennal, però també per altres persones. Així, hem organitzat una xerrada oberta que impartirà en José Luis Escorihuela, de El camino del Élder, per conversar sobre els grups, els equips i les organitzacions observats com a organismes vius i canviants.

En aquesta xerrada José Luis Escorihuela -consultor, formador i facilitador de grups-, ens introduirà als grups, els equips i les organitzacions com a sistemes vius, dinàmics, complexos i adaptatius. Partint del model d’efectivitat ens mostrarà els principals elements que conflueixen en la seva adaptabilitat, amb especial èmfasi en els processos i les estructures formals o informals que es donen en tot sistema orgànic. Parlarem, doncs, d’autoorganització, interdependència, feedback, processos formals (dissenyats) o informals (emergents), rols, estatus, rang, cultura grupal, xarxes d’atracció…

La xerrada es farà a la seu del Grup ECOS al carrer Casp 43 (Barcelona) el dia 25 d’abril, des de les 18 fins a les 20 hores. Com que és una activitat lectiva, el quòrum de la sala prioritzarà l’assistència de l’alumnat del curs triennal i d’altres formacions en facilitació de grups que oferim, com el curs anual. També tindran prioritat l’alumnat de la Escuela del Instituto de Trabajo de Procesos. Malgrat això, l’espai és gran i us convidem a assistir. Podeu confirmar assistència omplint aquest formulari. Intentarem organitzar un streaming a través de la nostra pàgina de Facebook per qui no pugui assistir.