La violència i els homes – Càpsula Formativa “Feminisme per homes”

El 25 de novembre fem una càpsula formativa sota el títol “Feminisme per homes: la violència i els homes”. Perquè conèixer la teva violència és un pas ineludible per poder transcendir-la. Serà a la Lleialtat Santsenca, inscripcions obertes!

L’ús de la violència és la pedra angular del patriarcat, n’és la seva conseqüència principal, és allò que el manté, n’és el problema fonamental. Els homes cisgènere necessiten reflexionar i aprendre a identificar la seva violència masclista. Una violència que pot ser més o menys subtil però ens atreviríem a dir que és general. Com explica la Neus Andreu, formadora d’aquesta càpsula, “crec que tots els homes l’exerceixen, sigui directament o sigui a través de la seva complicitat i el seu silenci quan la testimonien”. 

A la càpsula entendrem més a fons què és la violència masclista, com i quan l’exercim, què podem fer per deixar d’utilitzar-la i com posicionar-nos davant la violència masclista que exerceixen altres. Alhora, el posem en marxa com a iniciativa de suport a la jornada de lluita del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències Masclistes. Participar en espais com aquest pot ser una forma de donar suport a la mobilització feminista d’enguany.

També us convidem a llegir un article sobre la baixa o la manca de participació de les persones que s’identifiquen com a homes en espais formatius de facilitació, gestió de conflictes i emocional, etc. El va escriure la nostra sòcia Neus Andreu i el teniu disponible en aquest enllaç. Acostuma a ser una dinàmica molt present, ja que les dones majoritàriament prenem la iniciativa i la responsabilitat en les gestions emocionals -incloent la construcció de relacions i compartirs no basats en violències. 

Podeu llegir la normativa de matrícula en aquest PDF. Cal inscripció prèvia, i guardarem les places per ordre conforme us apunteu. Aquesta càpsula està destinada a homes cisgènere. El preu de la formació és de 50 euros. La càpsula s’impartirá a la Lleialtat Santsenca (Barcelona), el 25 de novembre de les 16 fins a les 20 hores.