Streaming “Grups, equips i organitzacions vives” amb ‘Ulises’

El dijous 25 d’abril vam organitzar la primera activitat oberta del curs triennal de facilitació que impartim conjuntament Fil a l’agulla i l’escola del Instituto de Trabajo de Procesos. Ens referim a la xerrada “Grups, equips i organitzacions vives. Processos i estructures emergents”, que vam difondre en streaming. Volem donar les gràcies a en José Escorihuela, ‘Ulises’, que amablement ens va compartir el seu coneixement. 

El 25 d’abril ens vam trobar a la sala gran de la seu del grup ECOS per dur a terme una xerrada pública organitzada en el marc de la nostra formació especialitzada en facilitació de grups, un curs triennal que hem començat a oferir enguany. Dins del contingut lectiu d’aquest curs que aborda en profunditat la facilitació aplicada a grups, equips i organitzacions, vam decidir que volíem fer algunes activitats obertes pensades per compartir fonaments d’aquest art.

Per això, vam convidar en José Escorihuela, ‘Ulises’, que forma part de l’organització El Camino del Élder. ‘Ulises’ és facilitador, formador i autor de diversos llibres i articles. Partint del model d’efectivitat, durant la xerrada ens va mostrar els principals elements que conflueixen en la seva adaptabilitat, amb especial èmfasi en els processos i les estructures formals o informals que es donen en tot sistema orgànic. Va parlar sobre l’autoorganització, la interdependència, el feedback, els processos formals (dissenyats) o informals (emergents), els rols, l’estatus, el rang, la cultura grupal,  les xarxes d’atracció…

Per garantir que la presencialitat no fos un impediment per poder escoltar la seva presentació, vam emetre per streaming la sessió. Moltes gràcies a tothom qui va venir a la sala i també a qui va fer el seguiment en línia! A banda de l’alumnat del curs triennal, diverses persones es van atansar a escoltar la intervenció de l”Ulises’. A sota podeu trobar l’enllaç del vídeo penjat a la nostra pàgina de Facebook, per si voleu recuperar la sessió. Aquesta xerrada no serà l’única que farem oberta al públic -més endavant confirmarem la data i la temàtica que hem triat.