SomEnergia posa fil a l’agulla en el seu equip

Us compartim una notícia publicada al web de SomEnergia on expliquen la seva experiència amb la nostra sòcia Anna Espadalé, que ha acompanyat aquest equip durant diverses sessions. A través de la facilitació i la gestió de conflictes, amb les companyes de SomEnergia hem pogut construir espais segurs on abordar les necessitats relacionals i organitzacionals. Gràcies per la confiança, en nosaltres i en vosaltres com a equip!

«Som persones.

L’Equip de Treball de Som Energia som un grup de persones que procurem, cada dia, donar el millor de nosaltres mateixes per tal de mantenir la maquinària d’aquest projecte tan estimulant en marxa.

Aquest equip de treball, que ha crescut molt ràpidament, de 7 a 70 persones en els darrers cinc anys, abraça cada vegada més diversitats. I aquestes diversitats, de tant en tant, fan aflorar conflictes.

D’entrada podria semblar contradictori el fet de donar el millor de nosaltres i viure conflictes fruit de les nostres diferències, però és just aquí on neix l’aprenentatge!

Els conflictes són naturals i són una expressió de la diversitat del grup. Tenir interès pel seu potencial en comptes de voler evitar-los, o pensar que no hauríem de tenir-los, ens ajuda a fer-los visibles. Quan els gestionem, ens aporten cohesió, ens fan créixer, i ens apropen i connecten al sentit d’allò que compartim.

Així, intuint que l’equip de treball necessitava començar a incorporar noves eines enfocades a la facilitació de conflictes, vàrem demanar a la cooperativa Fil a l’Agulla, el gener d’aquest any, que ens acompanyés per tal de fer juntes aquesta primera passa. Hem començat a formar-nos per tal de tenir una noció comuna de què són els conflictes, incorporar eines per millorar la forma de gestionar-los i fer un recull d’aquelles tensions que percebem en el moment actual.

L’acompanyament l’hem fet de la mà de l’Anna Espadalé mitjançant tres sessions, cada una d’elles dividida en tres grups, doncs ara ja som moltes. Alguns dels temes que ens generen inquietuds i hem compartit en les diverses sessions són el model de creixement de la cooperativa; l’estrès i la sobrecàrrega de feina; la presa de decisions; el reconeixement de la responsabilitat; l’autogestió del treball; les relacions de poder; els salaris; i les tensions entre els òrgans de la cooperativa.

Finalment, en la Trobada Estratègica de l’Equip Tècnic que fem a finals de cada curs, vàrem gaudir d’una sessió plenària on tots i totes les treballadores vàrem compartir sentiments i emocions en relació al grup i el projecte del qual formem part. Va ser molt intens i màgic!

Donada la bona acollida d’aquests espais de reflexió, autoconeixement i aprenentatge, hem decidit que seguirem caminant amb Fil a l’Agulla, almenys durant un temps! Aquesta és una aposta que té a veure amb els valors de l’Economia Social i Solidària per tal de posar la part humana al centre de tot allò que somiem, fem i construïm.»