Seminari de Dawn Menken a Atenes

La setmana passada diverses companyes de Fil a l’Agulla van participar en un seminari amb la Dawn Menken a Atenes. La Mireia Parera i la Lídia Casanovas ens expliquen quines sensacions s’emporten de la trobada. La Dawn Menken és una terapeuta que empra el Treball de Processos, facilitadora de grups, educadora en gestió de conflictes… Podeu saber-ne més visitant la seva pàgina web.

Marxem amb la sensació que ja estem fent moltes coses a la cooperativa que ressonen amb allò que hem après aquests dies, en especial al Món Educatiu. Per exemple, com treballem i com facilitem les relacions amb la canalla, el professorat i les famílies, com portar el que se’ns fa difícil, etc. En el seminari també hem abordat el bullying, un tema complicat i amb moltes arestes, compartint amb les companyes gregues la nostra experiència. Entre altres activitats, es va fer una supervisió oberta sobre treball amb jovent en el Process Work Hub.

Hem pogut crear espais íntims on mostrar-nos i reconèixer-nos.És especial, també, haver fet aquesta trobada a una ciutat com Atenes, on hi ha una situació política intensa i convulsa. La crisi de les refugiades toca de ple el territori hel·lènic, com a via de pas de la població refugiada que fuig pel Mediterrani i també com a terra d’acollida, de lluita, de solidaritat. Alhora, Grècia és vulnerable per l’enorme impacte de la crisi financera, i per les devastadores polítiques europees que han ofegat econòmicament el país. Ens ha emocionat molt com ens han fet sentir a casa aquestes jornades de seminari.

També ens enduem moltíssima motivació. Tenim moltes ganes de fer més equip encara en aquesta línia. De poder portar, a les nostres reunions de coordinació de la cooperativa, més casos concrets i fer un aprenentatge comú entre totes les que formem la cooperativa. De treballar més des de les experiències que vivim les companyes, juntes o per separat. Per tal que, des de les situacions concretes, puguem seguir avançant en la feina que ja fem. Gràcies per aquesta formació tan interessant!