Seguim als carrers: 3-O, vaga general

Des de la cooperativa Fil a l’agulla decidim baixar als carrers aquest 3 d’octubre per la vaga general. Donem suport a aquesta mobilització popular, organitzada per denunciar la repressió de les llibertats i la violència d’estat viscuda el diumenge 1 d’octubre.

Aquesta jornada electoral va ser dominada per la reacció pacífica de la ciutadania que defensava els punts de votació i exercia els seus drets civils. Tot i les diferències i la diversitat dels milers de persones que ahir van estar defensant les urnes, es van viure hores de diàleg ric i profund entre grups de tota mena, amb bandera o sense.  

Malgrat les violències múltiples viscudes durant les hores de l’1-O, es va respondre amb enginy col·lectiu i amb suport mutu. Sentim solidaritat envers les persones agredides físicament i també per qui va patir emocionalment i psicològicament durant el diumenge. O per qui avui sent a flor de pell les emocions i el trauma dels fets ocorreguts.

No és el primer cop que a Catalunya, igual que en altres llocs del mapa espanyol, es viuen escenes i moments de brutalitat policial. Potser en poques ocasions havia estat tan massivament repartida pel territori. 893 persones ferides durant l’ocupació policial que es va donar als nostres pobles i a les nostres ciutats. Ens preocupa també la repressió que es pot viure en els pròxims dies.

Per això, creiem que hem de seguir als carrers i fer-ho amb estratègies de no violència. A l’espai públic i al privat, juntes i mostrant la nostra solidaritat. La construcció col·lectiva que es posa en pràctica en aquestes mobilitzacions socials ens ensenya que és molt gran allò que podem fer si ens unim. Ho defensem quotidianament, dins dels valors de l’economia social i solidària. De nou, per defensar la dignitat i en rebuig als atacs patits aquests dies, aquest dimarts 3 d’octubre ens sumem a la vaga.