Què és “Cardedeu Coeduca”? 9 de juny, jornada explicatòria

Per tal d’explicar més a fons el projecte “Cardedeu Coeduca” que fa un parell d’anys que està en marxa a Cardedeu, us convidem a una sessió informativa. Hi participarem les entitats que treballem en el projecte: L’Esberla, l’Associació CoeducAcció i Fil a l’agulla. Serà el 9 de juny de les 16 a les 20 hores, al Jardí del Museu-Arxiu Tomàs Balvey. 

Des de Fil a l’agulla, sovint en intercooperació, estem portant a terme projectes integrals en el món educatiu. Un dels municipis on fa molts mesos que treballem amb aquesta perspectiva i àmbit és el de “Cardedeu Coeduca”. Des del projecte fem intervencions, formacions, tallers i trobades tant a l’escola primària com als instituts de secundària de la ciutat. Funciona basat en la intercooperació, entre Fil a l’agulla, l’Associació Coeducacció i la cooperativa L’Esberla. Compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Cardedeu i el suport de la Diputació de Barcelona. És un projecte pioner a Catalunya per la seva transversalitat, durada i enfocament.

Ens hem adonat, però, que quan treballem a projectes que arriben a tantes esferes -alumnat d’edats diferents, barris diversos, famílies amb molts perfils, professorat amb trajectòries de tota mena…- també hem de fer una difusió i una comunicació que expliqui ben bé què fem. Per això, si voleu conèixer més a fons el projecte “Cardedeu Coeduca”, que estarà en marxa fins al 2021, us convidem a aquesta trobada explicativa. Ara ja hem passat l’equador del projecte, pel que hem anat elaborant algunes avaluacions i retorns de la primera meitat.

L’Esberla, CoeducAcció i Fil a l’agulla farem una presentació de la feina fins ara i dels passos a seguir en els cursos escolars que afectarà el projecte. En Miquel Missè,  sociòleg i escriptor català, activista pels drets del col·lectiu transgènere i transexual, farà una xerrada sobre el sistema sexe-gènere. 

Després serà el torn de les protagonistes del projecte: alumnat, famílies i professorat dels centres educatius implicats podran compartir les seves experiències, opinions i necessitats de futur. També es parlarà de la Taula de Coeducació de Cardedeu. I per posar un punt i a part artístic, vindrà una cantant que ens entusiasma: tenim la sort que la Clara Peya participarà en aquesta jornada. Heu vist el seu videoclip d’Oceanes

No falteu a aquesta cita del món educatiu i de la seva implicació en la creació de comunitats més vives als nostres municipis. Per ara, si voleu saber més sobre el projecte, us recomanem que llegiuaquest article a l’Ara Criatures on en parlen. Ens veiem el 9 de juny a Cardedeu!

cardedeu coeduca