Projecte de coeducació a la Tres Pins: gràcies per la implicació!

El passat dimarts 17 d’abril ens vam reunir a l’escola barcelonina Tres Pins per fer un tancament del projecte de Coeducació i atenció a la diversitat que hem desenvolupat en aquest centre. Amb aquesta trobada volíem fer una conversa sobre els resultats de l’avaluació, intercanviar opinions i sensacions, i també projectar el vídeo de la Cercavila que vam organitzar el maig del 2017.

 

A la trobada hi van assistir l’alumnat de 6è de l’any passat de l’escola, les famílies, membres de l’equip directiu i professorat de l’escola i també membres del Pla Comunitari del mateix barri. També van venir molts nens i nenes, alguns eren els germans i les germanes de l’alumnat amb qui vam treballar. A la primera part de la presentació vam compartir els resultats de l’avaluació del projecte ‘Coeducació i atenció a la diversitat’. En aquest punt, va prendre el lideratge de la sessió la Noemí Canelles, col·laboradora i avaluadora dels projectes integrals de Fil a l’agulla. Ens agrada molt treballar amb ella i estem molt agraïdes per les perspectives enriquidores que aporta als projectes que tirem endavant.

 

A la segona part de la sessió, vam poder veure el vídeo de la Cercavila realitzat per Càmeres i Acció en el marc de l’acció coeducativa i comunitària que vam fer el maig de l’any passat. Volíem donar visibilitat a la feina feta per part de l’alumnat, el professorat i les famílies. També al suport i l’empenta del Pla Comunitari, en concret la Comissió de Gènere i Salut municipal. Vam veure la il·lusió i també la vergonya de veure’t a la pantalla per part d’alguns adolescents i el vídeo va ser molt aplaudit.

 

Després vam estar intercanviant alguns punts de vista. Pares, mares, adolescents… Des de la seva visió personal, tothom va poder debatre sobre algunes preguntes que neixen arran de les activitats que hem dut a terme. Preguntes com ara: els i les adolescents contribueixen a la corresponsabilitat a casa? Se senten escoltades pels pares i mares? Tenen/tenim sentit crític amb quines cançons escoltem? Què ens agrada de la música reggaeaton? Com ha estat el canvi des de l’escola cap a l’institut? Han servit els aprenentatges fets a l’etapa de sisè curs a l’escola primària?

 

Aquestes van ser algunes de les preguntes que vam debatre. Finalment, vam tenir espai per a comentaris i propostes de millora. Gràcies a les aportacions de les famílies, des de Fil a l’agulla notem i corroborem que el projecte s’alimenta i es nodreix dels punts de vista de tothom. Ens fa sentir que no parem d’aprendre coses noves! En general, sentim molta satisfacció amb la feina feta, per haver pogut generar aquests espais. També sentim molta gratitud cap a totes les famílies, mestres i membres del Pla Comunitari que han fet possible aquest projecte integral a l’escola Tres Pins. Gràcies per tot, seguim endavant i aprenent!