Pràctiques restauratives i facilitació de grups

Llancem un seguit de formacions especialitzades i específiques. Aquesta càpsula formativa porta el títol “Pràctiques restauratives i facilitació de grups”. Us n’expliquem tota la informació.

La càpsula neix amb la voluntat de compartir les nostres eines de facilitació específicament enfocades en les pràctiques restauratives quan treballem amb infants, joves, monitoratge, educadores, mestres, professorat… però també amb tot tipus de grups. Les pràctiques restauratives són un conjunt d’eines que faciliten la cohesió de grup, la desescalada dels conflictes, milloren el sentiment de pertinença, alhora que també creix la motivació i l’apoderament de les persones que hi participen, entre altres aspectes.

La mirada restaurativa és un enfocament per treballar el conflicte i les violències en els grups, tenint en compte el dany i les necessitats de les persones afectades, així com les arrels d’allò que està causant aquella situació. Té una aplicació comunitària, entenent que no només les persones més directament afectades són les que han rebut o causat un dany, sinó que també cal tenir en compte el grup -tant per considerar l’impacte, com també la seva responsabilitat.

Busca reparar el dany i restaurar les relacions, prenent responsabilitat i fent accions que ho facilitin. Alhora, vol crear nous patrons de relació lliures de violència que garanteixin la no repetició.

En aquesta càpsula ens introduirem als cercles pròpiament restauratius, al mateix temps que proporcionarem les eines pròpies del marc que ens ofereix el Treball de Processos. La formació combinarà elements de teoria i serà cent per cent vivencial. Alhora, es posen en pràctica i es desenvolupen metahabilitats i eines de facilitació de grups. Els continguts inclouen tractar el treball en cercles per abordar les relacions en els grups; l’acompanyament emocional i de conflictes; la perspectiva restaurativa en la gestió de les violències, la discriminació i els conflictes.

Cal inscripció prèvia: podeu fer-la a través d’aquest formulariA continuació us donem les dades bàsiques d’aquesta càpsula formativa.

  • Data: 24 maig 2019
  • Preu: 50 euros
  • Horari: de les 16 a les 20 hores
  • Espai: Lleialtat Santsenca (Barcelona)

“Els éssers humans són més feliços, més cooperatius i productius i tenen més probabilitats de fer canvis positius en el seu comportament quan aquells que estan en posicions d’autoritat fan les coses amb ells, en lloc  de a ells o per a ells.”

Ted Wachtel, de l’ IIRP