Make Love Better, presentació del llibre de Jan Dworkin

El 22 d’octubre organitzem una presentació del llibreMake Love Better”, de Jan Dworkin. Es tracta d’un text que vol ajudar a construir relacions més sostenibles i a estimar-nos millor. Serà a La Raposa, llibreria feminista del Poble-Sec de Barcelona.

El llibre Make Love Better de la Jan Dworkin és fruit de la seva experiència de més de 25 anys com a terapeuta individual i de relacions, com a co-fundadora del Process Work Institute UK i com a facilitadora, entre altres àmbits en què ha treballat. A partir de la seva vivència personal i també del que ha aprés acompanyant relacions sexoafectives, Dworkin recopil·la propostes per construir relacions més sostenibles, que siguin més lliures i que ens aportin més llibertat. Ara bé, ho fa des de la consciència que tot plegat és un gran repte i que no es pot destriar les relacions dels contextos socials, polítics, econòmics, culturals, etc. que les emmarquen.

En un extracte del llibre, explica que “més enllà, vull menar cap a un punt: quan es tracta de relacions (i la majoria de coses), no tinc una “normalitat” que promoure. De fet, estic en contra de la idea de normalitat, especialment en el regne de l’amor.Si la teva relació viu fora dels marges de les formes mainstream; si ets lesbiana, gay, bisexual, asexual, queer o transgènere; si no t’identifiques amb el binarisme de gènere ni amb cap mena de categorització; si ets poliamorosa o no-monogàma consensuada; si et relaciones amb algú substancialment més gran o jove, o algú d’un grup ètnic, religiós o racial diferent; si tu o la teva parella/parelles teniu diversitat funcional o neurodivergència o experimenteu estats alterats de consciència extrems; o si una o totes les persones de la relació esteu tenint dificultats amb addiccions a substàncies o al sexe, si esteu batallant amb malalties cròniques, pobresa, sensellarisme… els reptes que el món us comporta seran, probablement, molt severs.

La societat no perdona la diversitat en els models relacionals i de famílies. La societat us pressionarà perquè abandoneu els vostres somnis i deixeu d’intentar-ho quan les coses es compliquin. I aleshores, la societat mainstream us culparà i us menystindrà pel fet d’estar solteres. Sigui com sigui, la societat sempre trobarà quelcom a jutjar. Espero que aquest llibre ofereixi alguna mena d’alliberament envers aquest judici.”

Per conversar sobre tot això i poder guanyar llibertat, us convidem amb molta il·lusió a la presentació del llibre de la Jan Dworkin que farem a Barcelona el pròxim dimarts 22 d’octubre a les 19 hores. Serà a la llibreria feminista i vegana La Raposa, amb qui ens agrada molt fer aquesta col·laboració.

Si no podeu assistir a la presentació, però esteu interessades en la feina que la Jan Dworkin porta a terme, recordeu que també hi ha un seminari programat en col·laboració amb el Instituto de Trabajo de Procesos. S’abordarà el dany, la responsabilitat i la reparació en les relacions sexoafectives des del Treball de Processos.