Homes en re-construcció, formació a l’Espai TCI

El 25 de maig la nostra sòcia Neus Andreu donarà una formació de feminisme per a homes. Serà una introducció teòrico-pràctica per a homes en re-construcció, organitzada amb l’Espai TCI de Barcelona. Inscripcions obertes! 

Com diu la Chimamamanda Ngozi Adichie, “el privilegi ens cega perquè forma part de la seva naturalesa cegar. No deixis que et cegui molt sovint. A vegades hauràs de posar-lo a un costat per poder veure-hi clar”. Concretament el privilegi que volem abordar és aquell que dóna el sistema patriarcal a  les persones que s’identifiquen com a homes i que són llegides socialment com a tals.

En el taller no-mixt per a homes del pròxim 25 de maig que la nostra companya Neus Andreu tornarà a oferir abordarem les bases sobre les que es sustenta el sistema patriarcal i també donarem un marc bàsic sobre privilegis que ens ajudarà a entendre perquè és sovint difícil saber com, des de la posició de privilegiat, contribuir a la transformació. En aquesta introducció teòrica i pràctica als feminismes, s’oferirà un espai de formació i reflexió conjunta. Es posarà especial atenció al paper i als reptes que tenen al davant els homes en el seu escenari social i relacional. Des de Fil a l’agulla creiem que és important oferir aquest tipus de tallers i ja n’hem reflexionat en alguna ocasió.

Durant la jornada, com expliquen al web de l’Espai TCI -organització que ofereix el taller-, s’aportarà un marc teòric amb exemples externs i també experiències dels participants, perquè tot plegat ajudi a comprendre la perspectiva crítica feminista. Amb exercicis i pràctiques es procurarà donar suport perquè els homes se sentin més orientats i així contribuir a prendre consciència dels privilegis d’una forma més responsable i fructífera en el dia a dia. Es donarà espai per compartir les contradiccions, les pors, els dubtes i les emocions diverses que ens genera la transformació social en clau feminista, amb la voluntat d’animar i elaborar recursos per superar les dificultats. Com ja hem dit, aquest taller està dirigit a persones que s’identifiquen com a homes adults, majors de 18 anys.

Aquesta formació es farà a Tragantdansa, al carrer Reig i Bonet, 23 baixos, de la ciutat de Barcelona. L’horari serà de les 10 a les 14 hores, amb una pausa per dinar, i es reprendrà la sessió de les 15.30 a les 18.30 hores. El taller té un cost de 70 euros i les places s’assignaran per ordre d’inscripció. Podeu matricular-vos escrivint un correu electrònic a info@entrehomes.org. Si necessiteu més informació, podeu contactar per telèfon a en Rai Crespí trucant al 669 085 205.