Formació en gestió emocional i facilitació pel Món Educatiu

Al setembre començarem una formació d’especialització: facilitació de grups pel Món Educatiu. La nostra intenció és treballar la gestió emocional i aportar eines per posar atenció a les dinàmiques de discriminació i els conflictes, dins i fora de les aules. El curs comença el 28 de setembre, inscripcions ja obertes!

Part del treball continuat de Fil a l’agulla es desenvolupa al Món Educatiu. Emprem la facilitació per a acompanyar a persones, escoles, equips i projectes educatius a ser més conscients d’allò que està passant al grup; aprendre a gestionar el conflicte i a emprar-lo com a font d’aprenentatge; i a crear espais on les persones puguin expressar allò que senten i ser escoltades. Parem especial atenció a les dinàmiques de poder, ja que són fonamentals per entendre, prevenir i atendre tot tipus de discriminacions. Utilitzem el Treball de Processos com a perspectiva i metodologia.

Oferim aquesta formació perquè quan intervenim als centres educatius, facilitant situacions difícils, moltes persones que hi treballen ens pregunten per les eines que fem servir. Què fem, com i si això es pot aprendre. Les formacions de curta durada que fem als espais educatius sovint no són suficients per aprofundir i compartir la nostra mirada. Volem aprofitar per crear també un espai de trobada entre professionals del món educatiu que tinguin inquietuds similars, vinguin del Magisteri o de l’Educació Social. L’atenció als grups, sigui dins d’una aula o en espais de lleure i aprenentatge, requereix un seguit de coneixements que podem compartir en aquesta formació.

A més, als cursos de facilitació que oferim -com l’anual i l’introductori, o les càpsules formatives per la gestió col·lectiva– sovint ens trobem alumnes que vénen de l’àmbit educatiu i es queden amb ganes d’abordar l’aplicació d’aquesta al món educatiu. És a dir, volem oferir una especialització de la facilitació de grups per a professorat i educadores. 

Teniu tota la informació sobre aquest curs, matrícula i formulari d’inscripció en aquest enllaç.