Diverses, suplement LGBTIQ publicat a la Directa

Amb motiu del 28 de juny, Dia internacional per l’alliberament LGBTIQ, la Directa ha publicat el suplement Diverses, que vol visibilitzar diferents projectes que s’estan duent a terme des d’entitats i col·lectius amb el propòsit de combatre i transformar la lgbtifòbia. Per aquest motiu la publicació està vertebrada en tres blocs: formació, cures i visibilitat, en els quals s’emmarquen cadascun d’aquests projectes segons el seu àmbit d’actuació.

En el primer reportatge, Anna Celma ens explica com s’aborda el repte d’educar en llibertat i diversitat i com l’educació és una de les primeres batalles en la lluita pels drets i la visibilitat LGBTI; en aquest article han conversat amb la nostra sòcia Sara Carro, per parlar de la nostra tasca en el món educatiuAmb els projectes integrals d’Escoles Coeducadores, els tallers, la creació de materials pedagògics i llibres, el teatre, la tasca de contacontes… fem incidència per transformar les escoles i fer-les espais més lliures per a tota la canalla.

Dins el bloc ‘Ens cuidem’, Meritxell Rigol ens explica com el teixit associatiu LGBTI aposta per promoure espais de socialització entre iguals per fer del suport mutu una eina que els permeti guanyar força davant les discriminacions quotidianes. Per últim, Victor Yustres fa un repàs de què s’està treballant des del carrer, la cultura i la memòria, des d’on diversos col·lectius aposten per a seguir-se fent visibles, creant referents i contribuint a l’apoderament col·lectiu.

Aquest suplement ha estat possible gràcies a la col·laboració i el finançament de la Fundació Enllaç; la Crida LGBTI; l’InfoGai; l’Observatori Contra l’Homofòbia; el Front d’Alliberament Gai de Catalunya; el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats; Candela; Cúrcuma; Fil a l’Agulla; Metges del Món; Conexus. Atenció, formació i investigació psicosocials; Calala; Creación Positiva; el Casal Lambda i l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears.

A més de rebre’l encartat amb la Directa, podeu trobar-lo a les seus de totes les entitats que l’han fet possible, així com a totes les biblioteques de la província de Barcelona, als centres cívics de la ciutat, als Serveis d’Atenció Integral de Catalunya (SAI) i a les Oficines d’Atenció Ciutadana de Barcelona (OAC), entre d’altres. Així mateix, s’han enviat exemplars a Lambda i al Centre Social Terra de València, a Castelló LGBTI i a Color de Ponent a Lleida.