Del conflicte al bullying – Xerrada oberta CANVI DE DATA

Farem una nova xerrada oberta emmarcada en el curs triennal de facilitació de grups. Serà a càrrec de la nostra sòcia Mireia Parera, qui ens introduirà en el món educatiu per parlar del conflicte, el bullying, la mirada restaurativa i els Cercles de Paraula. Atenció, hem hagut de canviar la data! Serà el dilluns 1 de juliol.

Al juliol serà la tercera xerrada d’expertes, amb el títol “Del conflicte al bullying. Mirada restaurativa i Cercles de Paraula”, dins del programa del curs triennal de facilitació de grups. Aquest curs d’especialització és una proposta conjunta entre la Escuela del Instituto de Trabajo de Procesos i l’Escola Fil de la nostra cooperativa. En les activitats del currículum educatiu hi ha prevista la participació d’expertes que ens puguin compartir el seu saber i coneixement en temes diversos.

En la tercera xerrada tornem a obrir portes i donem la benvinguda a tothom qui hi vulgui participar. Parlarem sobre assetjament escolar de la mà de la nostra sòcia Mireia Parera, qui ha treballat en profunditat aquesta temàtica. Les dinàmiques de poder sempre estan presents en les relacions i és part del que ens ajuda a diferenciar els conflictes, les discriminacions i el bullying.

Identificar aquestes diferències i saber com atendre les diverses situacions que ens podem trobar, no només en el context escolar, és part del que es compartirà en aquesta conversa. També es treballarà l’aportació que fa la mirada restaurativa en la gestió de les violències, així com presentar el Cercle de Paraula, una pràctica per guanyar consciència de les dinàmiques dins de grups i que dóna eines per poder-les treballar.

La xerrada constarà de dues parts: la primera es retransmetrà en directe a través de la nostra pàgina de Facebook. La segona part, per motius de protecció de dades, no quedarà enregistrada en vídeo ni se’n farà streaming; en aquesta meitat es projectarà un vídeo enregistrat en un dels projectes de Fil a l’agulla dins una escola, on es podrà observar com es posa en pràctica el Cercle de Paraula. Hi haurà espai per compartir reflexions, preguntes o dubtes.

En la primera xerrada oberta vam poder comptar amb la presència de’n José Luis Escorihuela, ‘Ulises’, membre de El Camino del Élder i facilitador de grups. Ens va oferir una xerrada molt enriquidora, que podeu recuperar en lstreaming que vam fer a través de xarxes socials. La segona ha estat una activitat a porta tancada només per l’alumnat del curs, amb la Fàtima Aatar, sobre privilegi blanc.

Atenció, hem hagut de canviar la data! Serà el dilluns 1 de juliol de les 17 a les 19 hores, a la Sala Polivalent de l’Espai ECOS en el carrer Casp, 43 (Barcelona). L’espai està obert a tothom qui hi vulgui assistir, amb preferència per l’alumnat de l’Escola Fil i de la Escuela del Instituto de Trabajo de Procesos.