Cerca-vila coeducativa a la Tres Pins

Heu vist el vídeo de la cerca-vila coeducativa que vam fer l’any passat amb l’escola Tres Pins de Barcelona? El va realitzar l’equip de Càmeres i acció.

És una cerca-vila sobre coeducació que vam impulsar des de Fil a l’agulla, conjuntament amb el Pla Comunitari del Poble-Sec i aquest centre educatiu en el marc del projecte d’escoles coeducadores que estem fent al barri.  Vam fer un treball a fons amb l’alumnat de sisè i fruit d’aquesta feina el cerca-vila va centrar-se en visibilitzar les tasques reproductives i de cures. La canalla va triar el tema de la corresponsabilitat i la igualtat a les nostres cases. Per això, van preparar obres de teatre que es van anar fent durant el recorregut pels carrers del veïnat. Tota l’organització la va dirigir l’alumnat, amb el suport de les famílies de l’escola.

Va ser molt emocionant aquesta activitat i ens agrada molt tenir un vídeo que en fa de testimoni, per la memòria i també per la difusió dels valors coeducatius que creiem imprescindibles en l’educació. Si voleu saber més sobre el projecte que hem desenvolupat en aquest centre els darrers mesos, podeu llegir aquesta notícia al nostre web. Hi expliquem com va anar la sessió de tancament del projecte coeducatiu a l’escola Tres Pins.

A la primera part de la presentació vam compartir els resultats de l’avaluació del projecte ‘Coeducació i atenció a la diversitat’. Alhora, va ser un moment bonic i emotiu per veure aquest vídeo que us compartim. Alumnat, professorat i famílies es van retrobar amb la ruta que van fer l’any passat. Ara que els nens i les nenes d’aquell curs ja han passat a primer d’ESO, aquesta presentació és un record de l’aprenentatge, la implicació i l’autoorganització que van viure. La cerca-vila és una eina molt útil per portar la coeducació de les aules al carrer!