Càpsules formatives per la gestió col·lectiva

Cinc tallers per introduir-se a la facilitació per a organitzacions

Introducció

Cada sessió són set hores, pensades per fer-se de 10h a 14h i de 15:30h a 18:30h.

L’idioma del curs és el català. Els tallers es faran a espais diversos, es concretaran amb antelació a les persones inscrites.

El preu és de 50 euros per persona i mòdul. Si t’apuntes als cinc tallers, tens un 10% de descompte.

Per inscriure’t cal omplir el formulari 

El termini d’inscripció ja està obert. Les places són limitades i van per ordre d’inscripció!

Si necessites més informació, ens pots escriure a info@filalagulla.org

Formadores

Anna Espadalé: educadora social i psicòloga. Té formació i experiència en l’àmbit social i en l’acompanyament individual, relacional i grupal. Actualment, s’està formant en Treball de Processos a Espanya i té experiències facilitant grups i organitzacions des de Fil a l’agulla. Té molt d’interès a acompanyar els grups perquè siguin espais de més seguretat i confiança on totes les persones es puguin sentir vistes, apreciades i puguin aportar tot allò que són.

Mireia Parera: llicenciada en Ciències Ambientals i formada en facilitació de grups. Des de l’any 2011 està realitzant la formació de Treball de Processos a Espanya. És formadora, educadora en diferents àmbits, facilitadora d’organitzacions i terapeuta. Gaudeix especialment de l’acompanyament a grups i del que això la nodreix en l’àmbit personal.

ESTRUCTURA DE LA FORMACIÓ

Cada sessió són 7 hores en total, pensades per fer-se de 10h a 14h i de 15:30h a 18:30h.

  1. La facilitació en els processos col.lectius: 19 maig
  2. Poder, apoderament i nous estils de lideratge: 9 juny
  3. Parlem d’allò difícil: gestió de conflictes: 20 octubre
  4. Comunicació i processos d’indagació col·lectiva: 17 novembre
  5. Organització interna i tècniques per a les reunions i assemblees: 15 desembre

1. La facilitació en els processos col·lectius

Construïm un espai per a compartir la perspectiva de la facilitació des del Treball de Processos. Introduir-nos en la mirada dels processos col·lectius i adquirir noves eines per la presa de consciència i reflexió de les dinàmiques internes dels grups.

2. Poder, apoderament i nous estils de lideratge

El poder i el lideratge són temes claus en la gestió d’un grup. Aquest taller pretén endinsar-se en la consciència de les estructures de poder, per tal de fomentar nous estils de lideratge més democràtics a un nivell realment profund.

3. Parlem d’allò difícil: gestió de conflictes

Aprendre del conflicte és deixar-nos sorprendre per la capacitat de desenvolupament que duu inherentment tot allò que és difícil; és afavorir el diàleg i la interacció entre les diferents parts. Eines, habilitats i estratègies per ser més capaces d’aprendre a través de la seva gestió.

4. Comunicació i processos d’indagació col·lectiva

Un tema clau en qualsevol grup: volem fomentar la participació i la comunicació, però com ho podem fer? En aquest taller ens centrarem en eines diverses per afavorir la intel·ligència col·lectiva, eines pel debat, pel treball en grup, per la indagació dels processos grupals…

5. Organització interna i tècniques per a les reunions i assemblees

Un pal de paller: les assemblees i el seu funcionament. És molt útil indagar estratègies que millorin la participació dins de les organitzacions, tant en els espais de reunió com en el seu desenvolupament i comunicació interna.

Els tallers es faran a diversos espais, a concretar per cada sessió Si voleu més informació, contacteu-nos a info@filalagulla.org

Dates del curs

  • 19 de maig
  • 9 de juny
  • 20 d’octubre
  • 17 de novembre
  • 15 de desembre